Blog


A LED-es lámpák nemcsak új hajók számára készültek

 

A LED-es lámpák nemcsak új hajók számára készültek

Az új hajógyártók mindig állandó versenyben vannak, hogy elindítsák a legújabb és legjobb teljesítményt és megbízható tengeri technológiákat, hogy a verseny előtt maradjanak. A számos új technológia közül, amelyeket a hajógyártók elfogadottak ahhoz, hogy hajóikat praktikusabbá és hatékonyabbá tegyék, a LED-es világítási rendszerek bizonyultak az egyik leghatékonyabbnak. A LED-es világítás sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint az új hajók hagyományos szabványos izzók, és hűvösebb működésük és rendkívül hosszú élettartamuk is hozzájárult ahhoz, hogy tovább növelje a megtakarítási potenciált. A végeredmény az volt, hogy az új LED-ekkel felszerelt hajók hatékonyabbak, kevésbé költségesek, és kevesebb karbantartást igényelnek a leghatékonyabbak.

led szalag

A LED-ek elsődlegesen „zöld” technológia néven ismertek: ez azt jelenti, hogy a LED-ek sokkal kevesebb energiát használnak, és így kevesebb üzemanyag-fogyasztásra van szükség ahhoz, hogy a motorok és a generátorok kicseréljék a fogyasztott energiát. Ezen túlmenően a LED-ek nem tartalmaznak olyan mérgező anyagokat, mint amilyenek a higanyok, így azok környezetbarátabbá válnak, amikor időben eldobják vagy újrahasznosítják őket. A kiváló minőségű LED-fény akár 80% -kal kevesebb villamos energiát igényelhet, hogy ugyanolyan mennyiségű fényt érjen el, mint egy hasonló izzó. Például egy tipikus 40 wattos izzó körülbelül 500 lumen fényt termel, és körülbelül 1,5 amper áramot kap. Másrészről, egy 10 wattos LED-es fény 600 fénykibocsátó fényt képes készíteni, legfeljebb 45 amperrel. ami sokkal hatékonyabb. Még jobb, ha olyan LED-es lámpákat telepít, mint egy kabin.

Néhány hajógyártó egy lépéssel tovább telepíti a LED-eket, és hozzáadja a napenergia-képességeket. Néhány naprendszer napenergiát használ, hogy segítse az akkumulátorok feltöltését a napóra alatt, és amikor a LED-ek izgalmas teljesítményét kombinálják, a egy vagy két ütést biztosítanak ami valóban reméli, hogy építeni fog a fedélzeten. Valójában néhány kisebb LED-lámpa, például a járdákon vagy a fedélzeti világításnál használt lámpatestek teljesen függetlenek lehetnek az elektromos rendszerektől, és saját beépített napelemes akkumulátorokat működtethetnek, akárcsak a lakástulajdonosok trend-beállított napvilágításaihoz. szeretnék használni, ez az utolsó lehetőség különösen vonzó a vitorlázó tulajdonosok számára

A LED világítás egyik nagyszerű dologa, hogy nemcsak az új hajóépítők rendelkezésére áll. Azok a régebbi hajók tulajdonosai, akik a LED-ek előtt épültek, és kevesebb, mint egy nap alatt jelentősen javíthatják a hajóik hatékonyságát és teljesítményét a LED lámpatestek korszerűsítésével. A legtöbb hajó alkalmazásra tervezett LED lámpatest számos meglévő izzók cseréjét tervezi. Ebből kifolyólag olyan LED lámpatestek találhatók, amelyek csavarosak és csatlakoztatva vannak, anélkül, hogy a meglévő szerelési beállításokat ki kellene igazítani. Mivel a LED-ek sokkal kevesebb energiát biztosítanak, nem kell aggódnia a nehéz vezetékek csökkentése vagy a teherhordozó képességének növelése miatt.

A LED-ek gyakorlatilag bármilyen helyen használhatók, ahol egy szabványos lámpa van telepítve. Használhatók arra is, hogy innovatív és egyedi világítási eszközöket hozzanak létre saját világítási rendszerük biztosításához. Például, sok evezős szeretné, ha éjszaka navigálhatna piros kabinfénnyel, mert úgy vélik, hogy segít megvédeni a szemnek a sötét körülményekhez való alkalmazkodóképességét. Ha valaha is sötét helyiséget hagyott egy nagyon világos szobában, vagy váratlan fényképezőgépe villog az arcodon, megértheted, hogy a fényes fény milyen gyorsan villoghat egy pillanatra, amikor a szemed hozzászokik a sötét körülményekhez. LED-es pilótafülke lámpatestek állnak rendelkezésre, amely több pozíciós kapcsolóhoz csatlakoztatható, és erre a célra különböző színekre vált. Ezek a fények vörös fényt hozhatnak létre éjszakai navigációhoz,

A LED-ek használatának másik módja az, hogy a rendelkezésre álló világítóberendezések széles skáláját használják, amelyek rejtve vannak, de hatékonyan megvilágítják a konyhát vagy a kabin területét. A LED vetítő lámpatestek ideálisak az ilyen típusú használathoz, és lehetővé teszik, hogy a szerelvény a szekrények szélén vagy a díszlécek alja mentén szerelhető legyen, hogy jól szétszórt fényforrást biztosítson, amely közvetlenül nem látható, amikor a fény be van kapcsolva vagy kikapcsol. Maga a gyülekezet rejtve marad, de a fény kiterjed, ahogy azt egy tipikus fluoreszcens lámpa fényéből elvárják. Sok hajóhajó nagyon kreatívvá válik a LED szalagfényekkel és a lépcsők szélénél, a fegyverek alatt.

Ha úgy gondolja, hogy a LED-ek csak a közös világítási alkalmazásokhoz használhatók, akkor meg kell értenie, hogy a LED-ek meglehetősen erősek, és szóró- és reflektorfényben is kaphatók. Vannak olyan LED-ek, amelyek több száz négyzetmétert képesek megvilágítani egyetlen eszközzel, kevesebb, mint a fele annak a teljesítménynek, amely több halogénlámpát igényelne, hogy megvilágítsa az azonos területet, és a LED-es fényszórók, amelyek intenzív és feszes sugárzást képesek meghaladni a 2000 lábnál hosszabb.

Összességében a LED-ek sokkal hatékonyabb és tartósabb alternatívát kínálnak a hagyományos izzóknak, amelyek bármilyen méretű hajót használhatnak, függetlenül koruktól vagy tervezéstől.